Community Center

Studio work @ Tongji University

3rd Year, undergraduate study, 09.2010

Site: Yangpu District, Shanghai, China

A continuous and curvilinear interface was designed to deal with different surrounding contexts such as a natural park, the residential towers, and the traffics and noise from the main road. The curve inherently generated several gardens or street courtyards as a transition from the street, the nature to the community center. Facades are made from transparent and translucent materials, 

Southwest Axon
Southwest Axon

The design intentionally leave corridor space in-between building massing for short-cut to the park

Southeast Axon
Southeast Axon

The curved interface generates several community garden and plaza space facing to the park

Northeast Axon
Northeast Axon

Part of the rooftop space provides natural terrace facing the park

Southwest Axon
Southwest Axon

The design intentionally leave corridor space in-between building massing for short-cut to the park

1/1
1/1